Bebissnack!

Igår gick vi vårruset i Västerås, jag, lilleman och mina kollegor. Trevligt. Lillkotten tyckte också att det var roligt, och kunde inte sluta berätta för pappa om alla nya intryck när han kom hem. Han berättade att mamma bytit ut liggkorgen mot stooorpojke-vagnen, Emmaljunga Citycross 10:ans modell, med superfräscht grönt tyg och extra bekväm comfort. (Efteråt kan ju mamman själv undra om det var värt sina stålar med en ny vagn, men under graviditeten tyckte och tänkte den här mamman massor med saker som hon inte skulle tyckt och tänkt annars).

Han berättade vidare om att han minsan tagit sig runt fem kilometer utan att bli trött, fått en skvätt bröstmjölk ute vid "Löga" och sedan fått ligga på en filt och titta på himlen, och "neeeej du pappa, jag är inte alls trött!" Både pappan och mamman försökte säga att klockan elva på kvällen spelar det ingen roll om man är trött eller inte, då ska man sova. Basta! Men somnade gjorde lillkotten minsan inte förän mamma sa att då får nog pappa gå ner och sova så han kommer upp till jobbet imorgon. Då kom han på att det nog ändå är mysigast att sova ihop, och när man dessutom får chansen att sova i dubbelsängen! Wow, liksom.


Vart tog min nyföding vägen?

Hemma hos oss bor nu en stor fyramånadersklump på sina stadiga sju kilo plus.

Han:


Skrattar när man kittlar honom.

Vänder sig om man håller honom i handen (åt båda håll).

Har ätit potatis.

Har hittat sina fötter som han leker med.

Testar sin röst och gör olika ljud, dagarna igenom.

Sover mindre på dagarna.

Vaknar oftast bara 1 gång på natten för mat.

Detta är alltså saker som börjat hända de senaste dagarna, så jag hinner ju knappt med. Kärleken till den där Onderbara Ongen är störst! Och jag är fortfarande sjukt lycklig. Otroligt är vad det är.

Att fatta galoppen

Visst är det häftigt när man kommer på en sång på engelska som man sjöng som barn men inte förstod texten på, och så sjunger man den igen och fattar vad den handlar om ?

Till exempel: what shall we do with the drunken sailor, what shall we do with the drunken sailor, what shall we do with the drunken sailor, early in the morning. Konstigt kanske att man gick och sjöng på den som barn, men så var det i alla fall.

Är det lite så det är för min bäbis när det gång på gång är något som "lossnar" och han erövrar en ny talang?

På valborgsmässoafton skrattade han för första gången ljudligt. Det var så underbart!

Blogga eller icke blogga?

Det är frågan.


RSS 2.0